Univerzitet u Sarajevu Elektrotehnički fakultet sarajevo Javne nabavke | Nastava | Zamger | Webmail |

POČETNA

O FAKULTETU

STUDIJ

ODSJECI

NAUČNI RAD

PRETRAGA

ENGLISH

 

Nastava
Postdiplomski studij
CNAP
Konkursi
Nagrade
Obavještenja ICT tima
Upis i prijem
Javne nabavke
RSS

Dan/noć otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu

19.04.19 10:38   *   Starost poruke: 307 days   *   Kategorija: Opšta obavještenja, Studenti, Nastava   *  

 Radost nam je i izuzetna čast što vam ove godine, kad obilježavamo 70 godina od osnivanja Univerziteta, predstavljamo integrirani Univerzitet u Sarajevu sa svim potencijalima, mogućnostima i studijskim programima. U sklopu ovogodišnje manifestacije kojom zatvaramo mjesec otvorenih vrata Univerziteta realizirat će se sjajni umjetnički performans kojim slavimo obrazovanje i znanje kao životni puls svih naših fakulteta i akademija.

 

Izbor učenika/ce za profesionalni razvoj i nastavak školovanja na našem univerzitetu, odabir životnog puta znanja i Dan/noć otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevuumijeća je naš prioritet i zadatak koji namjeravamo i ostvariti. Stoga šaljemo univerzalnu poruku svim mladim ljudima „Budi šta jesi, studiraj šta želiš!“

 

Manifestacija „Dan/noć otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“ će biti održana u petak 19. 4. 2019. godine s početkom u 15:00 sati u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine (vrt i izložbeni prostori etnološkog odjeljenja).

 

Ovogodišnje druženje sa učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima, osmišljeno u cilju potpore profesionalnoj orijentaciji, priređujemo na zanimljiv i nekonvencionalan način. Svi prisutni imat će priliku uživati u bogatom umjetničkom, kulturnom i muzičkom programu koji je kreiran zajedničkim, kreativnim idejama akademija UNSA.

Osim nekonvencionalnog kulturno-umjetničkog performansa prisutni će osnovne informacije o studijskim programima i fakultetima imati priliku neposredno dobiti uz druženje sa rektorom, prorektorima, alumnijima svih društvenih grupacija, predstavnicima fakulteta i akademija i studentima.

 

Prigodnim obraćanjem kampanju „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ najstarijeg i najrespektabilnijeg univerziteta u BiH podržat će i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

 

Zadovoljstvo nam je na ovaj način obilježiti i jubileje dviju značajnih institucija u BiH, 70 godina Univerziteta u Sarajevu i 131 godinu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Prisutni će imati priliku upoznati se i sa bogatom tradicijom Zemaljskog muzeja Sarajevo.

 

 

Više informacija možete dobiti iz dokumenata u prilogu odnosno na web siteu UNSA: http;//www.unsa.ba

Posljednja izmjena:  14:18 23/12 2008

 

© 2005 ETF Sarajevo
Elektrotehnički fakultet Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, Kampus Univerziteta, 71000 Sarajevo
Tel: ++387 33 250 700 Fax: ++387 33 250 725 Email: etf@etf.unsa.ba