Univerzitet u Sarajevu Elektrotehnički fakultet sarajevo nastava-etf-b | zamger | webmail |

POČETNA

O FAKULTETU

STUDIJ

ODSJECI

NAUČNI RAD

PRETRAGA

ENGLISH

 

Nastava
Postdiplomski studij
CNAP
Konkursi
Nagrade
Obavještenja ICT tima
Upis i prijem
Javne nabavke
RSS

Kantonalno takmičenje iz Informatike za učenike srednjih škola u Kantonu Sarajevo

11.04.14 06:17   *   Starost poruke: 5 yrs   *   Kategorija: Opšta obavještenja, Studenti, Konkursi, Nagrade   *  

 Kantonalno takmičenje iz Informatike za srednje škole u školskoj 2013/2014. godini će se održati u subotu 12.4.2014. godine, sa početkom u 8:30 na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Organizator takmičenja je Prosvjetno pedagoški zavod, a suorganizator i domaćin Elektrotehnički fakultet se potrudio da adekvatno promovira i popularizira ovo takmičenje.

 

U svrhu što efikasnije pripreme takmičara je izrađena posebna zbirka sa riješenim zadacima i kreirana je web stranica na kojoj se mogu pronaći aktuelne informacije o pripremama za takmičenja. Zainteresiranima su na raspolaganju brojni sadržaji, između ostalog linkovi na zbirku zadataka i na razvojne alate koji će biti korišteni na takmičenjima, forum za razmjenu mišljenja i diskusije u vezi takmičenja, razne dokumentacije. Na web stranici je moguće pronaći i DVD posebno pripremljen za ova takmičenja iz Informatike, koji su učenici i njihovi instruktori mogli instalirati u svojim školama kako bi priprema za takmičenja bila što sličnija stvarnim uslovima u kojima će se takmičenja odvijati. Web stranici se može pristupiti na cs4all.etf.unsa.ba.

 

Elektrotehnički fakultet u Sarajevu i IEEE Sekcija u Bosni i Hercegovini su obezbijedili vrijedne nagrade za najbolje plasirane pojedince, te prigodne poklone za sve učesnike i njihove mentore, kako bi i na taj način podstakli učesnike da ulože napor i ostvare što bolji plasman.

 

Pozivamo Vas da, u situaciji kada mnogi naši talentovani učenici odlaze u inostranstvo na školovanje gdje najčešće i ostaju, te kada je medijski prostor opterećen negativizmom koji je refleksija stanja u društvu, svojim dolaskom adekvatno medijski podržite pozitivne aktivnosti u vezi organizacije i realizacije ovog takmičenja.

 

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada će se održati u 13 sati u glavnoj zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Posljednja izmjena:  14:18 23/12 2008

 

© 2005 ETF Sarajevo
Elektrotehnički fakultet Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, Kampus Univerziteta, 71000 Sarajevo
Tel: ++387 33 250 700 Fax: ++387 33 250 725 Email: etf@etf.unsa.ba