Univerzitet u Sarajevu Elektrotehnički fakultet sarajevo Javne nabavke | Nastava | Zamger | Webmail |

POČETNA

O FAKULTETU

STUDIJ

ODSJECI

NAUČNI RAD

PRETRAGA

ENGLISH

 

Nastava
Postdiplomski studij
CNAP
Konkursi
Nagrade
Obavještenja ICT tima
Upis i prijem
Javne nabavke
RSS

Pan-Europski Hackathon u oblasti kvantnog interneta

26.08.19 13:18   *   Starost poruke: 347 days   *   Kategorija: Opšta obavještenja, Konkursi, Studenti, Postdiplomski studij   *  

 Elektrotehnički fakultet Vas sa zadovoljstvom poziva na HACKATHON u oblasti kvantnog interneta koji će se održati 5. i 6. novembra!

 

Svi zainteresovani su dobrodošli uz *obaveznu registraciju* koja je neophodna zbog logističke organizacije. Učešće je *besplatno* a broj mjesta je ograničen!

 

Važniji datumi:

 

12 August 2019: Otvaranje aplikacijski formi

-15 Septembar 2019*: Finalni rok za prijavljivanje

- 30 Septembar 2019: Objavljvanje finalne liste učesnika

- Zadnja sedmice oktobra 2019: Održavanje uvodnog webinara za sve učesnike hackathona

- 5-6 Novembar 2019: Pan-European Quantum Internet Hackathon se održava na svih pet čvorišta/lokacija

 

Detalji i prijavna forma dostupna na: https://labs.ripe.net/Members/ulka_athale_1/take-part-in-pan-european-quantum-internet-hackathon

 

 

Prije događaja

Podnositelji zahtjeva mogu koristiti popis za slanje diskusija, EtherPad i IRC da pomognu u planiranju suradnje. Također ćemo organizirati uvodni webinar o dostupnim alatima i predloženim projektima, za sudionike tjedan ili dva prije događaja.

 

Tokom događaja

Sudionici će raditi u malim timovima, a svaki tim će se fokusirati na odabrani projekt. Sav izvorni kod razvijen tijekom hackathona bit će javno licenciran i dostupan na GitHub-u i dostupan čitavoj zajednici za upotrebu.

 

Po završetku hackathona

Budući da se želimo fokusirati na suradnju, a ne na konkurenciju, neće biti niti jednog pobjednika. Predstavit ćemo sva postignuća tijekom završne sesije.

 

Organizacije koje sudjeluju

- CNRS, Pariz

- QuTech, Tehničko sveučilište Delft (TU Delft)

- Univerzitet u Sarajevu

- Sveučilište u Padovi

- Trinity College Dublin

- Quantum Internet Alliance

- RIPE NCC

- Veriqloud

 

Tražimo dodatne sponzore

Svaki od naših prethodnih hakatona podržao je jedan ili više sponzora. Sponzori pomažu financijski, logistički i demonstriranjem podrške za razvojne alate slobodnog i otvorenog koda (FLOSS). Kao sponzor, bit ćete promovirani tijekom događaja i u svim našim komunikacijama (najave, postovi na blogovima, društveni mediji); i imat ćete taj topli, neizraziti sjaj da podržavate napor zajednice!

 

Tražimo financijsku potporu u rasponu od 2.000 do 20.000 eura. Vaša sredstva ćemo potrošiti na unajmljivanje lokacije, osiguravanje hrane i pića za sudionike, pružanje djelomičnih potpora za putovanja kako bismo potaknuli različitost sudionika, majice, dobru kafu i, ako je moguće, večeru i piće. Mi radije NE dajemo materijalne ili financijske nagrade sudionicima, jer je ovaj događaj fokusiran na suradnju, a ne na natjecanje.

 

Prethodni sponzori hackathona uključuju Comcast, Facebook, Akamai, ISOC, Euro-IX, DENIC, Afilias, ThousandEyes, Farsight Security, Juniper Networks.

 

Gdje se prijaviti?

https://labs.ripe.net/Members/ulka_athale_1/take-part-in-pan-european-quantum-internet-hackathon

Posljednja izmjena:  14:18 23/12 2008

 

© 2005 ETF Sarajevo
Elektrotehnički fakultet Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, Kampus Univerziteta, 71000 Sarajevo
Tel: ++387 33 250 700 Fax: ++387 33 250 725 Email: etf@etf.unsa.ba